Благослов Патријараха

Његова Светост Патријарх Српски Господин Иринеј са СВИБОР-ом на прослави Богојављења

Блаженопочивши Патријарх Српски Господин Павле благословио је у прошлом веку изучавање и вежбање Српског Витешког Борења - СВИБОР

Претражи
Да ли сте упознати и да ли Вам се допадају активности СВИБОР-а?
 
Статистика
Број прегледаних чланака : 546461
Посетиоци
Тренутни број посетилаца на сајту: 1. 

Оснивач Српског Витешког Борења и Српског Витешког Реда СВИБОР је Радивоје Радуловић, са братом Марком, од Радуловића кривошијских директних потомака српских Великих Жупана и царских војвода Војиновића.

 

Радивоје Радуловић, рођен је од оца Момира и мајке Митре, у Београду 1968.г.
Од малих ногу занима га историја и бави се борилачким вештинама.
Носилац је црног појаса 3. дан. Освојио је титулу Интернационални мајстор каратеа и осведочио је на турнирима и семинарима борилачких вештина, у Србији, Италији, Француској, Белгији...
Студирао архитектуру на Београдском универзитету. На Факултету за физичку културу Универзитета у Београду, 1991.г. у стекао стручно звање Тренер борења. По стицању тренерског звања званично региструје први клуб за српске борилачке вештине ”Витез” на Никољдан 1991.г.
Дугогодишњи је учитељ пливања, инструктор спасилаца и шеф спасилачке службе на Савском језеру у Београду.
Челник и главни инструктор СВИБОРа.
Ожењен је и отац четворо деце.

 

Радуловић Марко, рођен у Београду 1970.г.
Интернационални мајстор каратеа 3. дан.
Тренер и самостални инструктор СВИБОРa.
Ожењен је, отац осморо деце!

 

Као признати мајстори борилачких вештина и утренирани спортисти, а захваљујући родитељима који их васпитавају и одгајају у традиционалном хришћанском и патриотском духу, уз предање предака, епску јуначку поезију и образовање, почињу да истражују српско борилачко наслеђе, вештину војевања и културу. Средином осамдесетих година прошлог века оснивају Српско Витешко Борење или скраћено - СВИБОР. Њихово залагање и труд резултирали су тиме да је Његова Светост блаженопочивши Патријарх Српски Господин Павле 1994. године благословио изучавање и вежбање СВИБОРа.

Од своје мајке су сазнали за Богојављенско пливање за Часни Крст у њеном родном месту, на реци Лаб на Косову пре другог рата, и покренули обнову ове сада, Богу слава и хвала, омасовљене православне духовно-културно-спортске манифестације.

Радуловићи лично и њихови ученици, витези СВИБОРа, настављају светле традиције дичних витешких предака и труде се да им буду достојни потомци. Остварили су многобројне светле победе на највећим међународним витешким турнирима у Србији, Русији, широм Европе у Пољској, Мађарској, Словенији, Румунији... проносећи славу Српске културе и умећа борења.